Pravda: Ponosan sam što sam „nenormalan“

Gej aktivista Predrag Azdejković smatra skandaloznim uvrede koje je pevač Nemanja Stevanović uputio u javnosti prema pripadnicima gej populacije i romske nacionalne manjine, ali ne i neočekivanim.

Podsetimo, Nemanja je gostujući u emisiji „Eksluziv“ kritikovao ponašanje Roma koji žive u neposrednoj blizini njegovog naselja na Novom Beogradu, tvrdeći da svojom nehigijenom i životnim navikama ugrožavaju okolinu. Pri tom, nije štedeo ni LGBT populaciju i uživaoce narkotika.

– Rome niko ne sme da dira, kao i narkomane i homoseksualce, a nas, normalan narod, može da zeza ko stigne – rekao je Stevanović.

Azdejković za „Pravdu“ kaže da nije iznenađen ovakvim stavovima pevača i ističe da mu je drago što nije na istoj strani sa Nemanjom.

– Meni je vrlo interesantno što mladi pevač sebe, posle učešća u onakvoj emisiji kakva je „Farma“, smatra normalnim, i ponosan sam onda što sam nenormalan. Na „Farmi“, inače, osim farmera, postoje i razne domaće životinje, tako da i dalje ne znam u kom je zapravo svojstvu Stevanović tamo boravio sto dana – zaključuje Azdejković.