Uskoro Mrkina koleginica?! Nakon što je gotovo izvesno da će sledeći premijer Srbije biti Ivica Dačić, pojavile su se spekulacije da bi u njegovoj vladi mesto ministra kulture mogla da osvoji, glavom i glasom, niko drugi do – Ana Bekuta!

Naime, prilikom zvaničnog obraćanja lidera SPS-a, u kojem je izgovorio sada već antologijsku rečenicu: „Možda se ne zna ko će biti predsednik Srbije, ali se zna ko će biti premijer“, Dačić je bio okružen svojim najbližim saradnicima – Milutinom Mrkonjićem, Žarkom Obradovićem, Slavicom Đukić Dejanović, Dijanom Vukomanović, Ivicom Tončevim, Petrom Škundrićem, ali i Bekutom, koja je stajala tik iza njega! Ovo neočekivano pojavljivanje folk zvezde sa vrhuškom SPS-a izazvalo je različite komentare, ali i spekulacije da bi upravo simpatija Milutina Mrkonjića mogla da ostvari ono što se svojevremeno spekulisalo da je želja Zorice Brunclik – da kao folk pevačica zasedne u ministarsku fotelju!
„Ana Bekuta – srpska Karla Bruni“, „Dejanovićeva u prvom redu, Bekuta u drugom. Možda za koji mesec zamene mesta“, „Ana Bekuta na pres konferenciji SPS-a. Kolege podržavaju Ivicu“, samo su neki od komentara na društvenoj mreži „tviter“. Ipak, uprkos celoj euforiji, Ana kaže za „Alo!“ da nema političke ambicije:
– Ja sam u svom poslu više od ministra jer moj mandat traje već 27 godina. Nisam član nijedne partije, niti nameravam da se politički angažujem. U štabu SPS-a sam na dan izbora bila da ih podržim kao prijatelj i da im se makar na taj način odužim, jer su i oni mene podržali kada sam organizovala koncerte – rekla nam je Bekuta.

Predrag Azdejković: Podržavam ideju

– Ja apsolutno podržavam ideju da Ana Bekuta bude ministarka kulture. Bilo bi odlično da njene pesme postanu sastavni deo gradiva muzičkog vaspitanja i da se pevaju na školskim priredbama. Vidimo da je Mrka sposoban čovek, graditelj i sigurno ne bi izabrao neku nesposobnu i smotanu da bude izabranica njegovog srca. Zato moj glas ide predlogu da Ana Bekuta bude ministarka kulture! – izjavio je poznati aktivista za prava LBGT populacije.

Bekutine kolege oduševljene idejom

Pitali smo kolege Ane Bekute šta misle o tome da pevačica postane ministarka kulture i veliki deo njih smatra da je to dobra ideja.

Miloš Bojanić: Ako može Švarceneger, može i Ana!

– Nisam razmišljao o tome, ali ako SPS smatra da bi se Ana dobro snašla u toj ulozi, zašto da ne? Ona je pre svega dobar pevač i poštena žena, nije u prošlosti naudila zemlji, što je najbitnije. Nisam upućen na to da li je za ministarku potrebno neko određeno obrazovanje, ali ako je stranka u kojoj je postavi na to mesto, najbitniji su rezlutati koje će postići. Imali smo razne ministre, pa zašto ne bi mogao i pevač da bude. Ako je Švarceneger mogao da bude guverner, zašto Bekuta ne bi mogla da bude ministarka? – izjavio je Bojanić.

Goca Tržan: Genijalno!

– Mislim da je to genijalna ideja! Podržavam je u potpunosti – bila je kratka pevačica.

Goca Božinovska: Ona je rođena za tu ulogu!

– Ana je divna žena. Mislim da je ona rođena za to. Ima tu facu ministarke – rekla nam je Božinovska.

Maja Nikolić: Slažem se!

– Slažem se! Ja volim Anu, ona je prava dama i zaslužuje svako poštovanje – prokomentarisala je pop pevačica.