ALO: Gejevi osvojili vladu, ali ne i Skupštinu!

Predstavnici LGBT populacije obeležili su juče Međunarodni dan ponosa razvijanjem zastave duginih boja s balkona Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Primerom kolega iz vlade nisu se poveli ni Skupština Srbije, ali ni Skupština grada Beograda, čiji su se čelnici u proteklom periodu utrkivali ko će pre da pruži podršku i ugosti predstavnike homoseksualaca!

Jovanka Todorović-Savović iz “Labrisa” rekla je da pojedine državne institucije nisu dozvolile da se zastava duginih boja zavijori i s njihovih prozora! Međutim, nije želela da otkrije ko im je “stavio rampu”.

Predrag Azdejković iz Gej-lezbijskog info centra tumači da predstavnicima vlasti i dalje odgovara da homoseksualce drže u četiri zida.

– Čudno mi je da nijedna od dve Skupštine nisu okačile zastave na prozore. To vam samo govori koliko je podrška njihovih čelnika deklarativna. A eto, na parlamentu bi se naša zastava baš lepo uklopila. S onim osvetljenjem ionako deluje gej i ja vam kao dizajner kažem da bi i dugina zastava lepo legla – posavetovao je Azdejković.

Hoće li usvojiti njegove sugestije sledeće godine, tek Slavica Đukić-Dejanović juče je za “Alo!” poručila da joj ove godine niko nije tražio da na ovaj način dekoriše Skupštinu.

– Prvi put čujem za tako nešto! Nikakav zahtev mi nije upućen, niti mi je nešto slično predlagano. Kačenje simbola na Skupštinu Srbije je regulisano zakonom i sve što nije zabranjeno, ne bi imalo nikakvih problema da se sprovede. Samo sam sada na putu i ne mogu vam precizno reći kakva je tačno procedura – izjavila je ona za “Alo!”.

U kabinetu gradonačelnika Beograda juče nisu odgovarali na naše pozive, pa smo ostali uskraćeni za komentar Dragana Đilasa.