Da je zajednica između muškarca i žene svetinja za prvog čoveka Jagodine Dragana Markovića Palmu nije nikakva novost, ali da mu je tolerancija prema istopolno orijentisanim ravna nuli dokazao je još jednom, gostujući u emisiji „Amidži šou“ .

– Do pre neki dan sam ih zvao homoseksualcima, a sada ih nazivam pederima! U svetu je to „Parada ponosa“, a kod nas je to parada srama – rekao je Marković i dodao:

– Teško onom detetu koje usvoje homoseksualci, još pogotovo ako je muško! Bog je stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu – rekao je Palma.

On je prepričao slučaj kada je čak hteo da pomogne dvema lezbijkama tako što će ih zaposliti, želeći da naglasi da ima razumevanja za LGBT populaciju.

– Pre izvesnog vremena, kod mene su u kabinet došle dve lezbijke, koje su imale oko 35 godina. Rekli su mi koje su seksualne orijentacije i da imaju problem jer su nezaposlene. Saslušao sam ih i odlučio da im pomognem. Našao sam im posao, ali se to izjalovilo jer su njih dve bile na moru u periodu kada su bile pozvane na razgovor za posao. Pa neka mi neko sada kaže da ja mrzim gejeve lezbijke – rekao je Marković, koji je još jednom pokazao netoleranciju kada je više puta u emisiji ponovio da je „homoseksualnost bolest“.

Lezbijke protestovale u Jagodini!

U rodnom gradu Dragana Markovića, pre dva dana su osvanuli grafiti podrške LGBT osobama. Na više lokacija u tom gradu su na asfaltu prikazane siluete dve žene u zagrljaju, sa natpisom: „Lezbijska scena, ne prelazi!“.Takođe, na više mesta je uočljiva i mala zidna ilustracija uz natpis: „Ljubi bližnju svoju“. Podsetimo, lider Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma je više puta povodom „Parade ponosa“, koja je najavljena za 2. oktobar u Beogradu, izjavio da se tom manifestacijom LGBT populacija „ruga građanima Srbije“.

Amidžić: Cenim iskrenost kod gostiju

Autor i voditelj emisije Ognjen. Amidžić kaže za „Alo!“ da cenu iskrenost svojih gostiju.
– O svom stavu pričam na svoj način. Volim kada gosti pričaju otvoreno i iskreno. Nema potrebe da ja iznosim svoj stav po ovom pitanju. Ko razume – shvatiće.

„Mungos više priča o pederima nego o Jagodini!“

Predrag Azdejković, urednik portala „gej eho“, kaže da je zabrinut zbog toga što predsednik Jagodine u poslednje vreme više priča o homoseksualcima nego o svom gradu:

– Mene brinu ljudi koji su opterećeni LGBT populacijom, kao što je na primer naš dragi Mungos. On je primetio da ga mediji zovu 10 puta više da komentariše pedere nego da priča o svojoj Jagodini, akvaparku, voštanim figurama i žirafi. Pljuvati po LGBT populaciji je politički isplativo, naročito kad je seljački i vulgarno, te je Mungos uzjahao temu i ne pušta. Moram da priznam da ga malo sažaljevam jer zamislite kad pored svog vašeg uspeha u radu u javnosti budete prepoznati kao dežurni pljuvač po pederima. Jedino što imam da poručim Mungosu i svima koji se u preteranoj meri bave LGBT populacijom jeste da prestanu da gube vreme i da se posvete sopstvenoj sreći.