Predrag Azdejković poznati aktivista LGBT-a kome nije problem da prizna svoje seksualno opredeljenje, komentariše druge i njihovu homofobiju, kako on kaže.  On govori o reklami koja je snimljena u Crnoj Gori o kojoj mediji ovih dana bruje.

“Prvo moram da kažem da sam oduševljen reklamom. Poruka je upravo ona koju treba porpagirati. Mi jesmo deo ekipe, i svuda smo među vama, znali vi to ili ne. Same reakcije na spot su za očekivati. Ta reakcija, bežanja iz Podgorice glumaca u reklami samo pokazuje da nismo sami mi, gej i lezbo populacija, homofobični već i većina ljudi, a i glumci u ovom slučaju. To nije ništa novo, ali jeste široki problem”, rekao je Predrag za Puls, koji na pitanje da li očekuje da će Balkan, ako nastave sa ovakvom propagandom, jednog dana, ili nikad, prihvatiti LGBT populaciju.

“Hoće, ali jednog lepog dana. Ta svet, odgovornost za nju, ostaje samo na nama. Kada kažem nama mislim na LGBT populaciju. Ovo govorim jer je najskorije istraživanje pokazalo da nas ima oko 400.000 na ovim prostorima, ovamo pričaju, 5%, ako je tako gde us svi ti ljudi? Treba ih ohrabrivati da priznaju svoj seksualni status u javnosti. Ne mislim na televizije i novine, već kod roditelja, komšija… Ta stvar je još uvek veoma dobro skrivena kod nas, i ako tako i ostane, nikada se niko neće navići a komoli prihvatiti. Tajne su tu i biće ih još više ako nešto ne prduzmemo. Tako su rešili isti problem u zemljama Evorpe i Americi”, kaže Azdejković.