Predstavu rade Stevan Bodroža i Miladin Ševarlić u znak sećanja na Vjerana Miladinovića, koji je ubijen 2003. godine u Krnjači

Priča koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Reditelj Stevan Bodroža priprema predstavu „Merlinkina ispovest“, koja će biti premijerno izvedena 30. januara u Domu omladine u Beogradu. Ova monodrama rađena je prema autobiografiji transvestita Vjerana Miladinovića „Terezin sin“.

Tekst je dramski uobličio Miladin Ševarlić, dobitnik Sterijine nagrade i drugih priznanja, zaključno sa Zlatnim beočugom za trajni doprinos kulturi Beograda. Producent komada je gej aktivista Predrag Azdejković, a izvođenje su pomogli Vlada Republike Srbije – Kancelarija za ljudska i manjinska prava i Ambasada Holandije.

– Posle višegodišnjeg napora da se predstava postavi, najzad smo uspeli i radujem se premijeri. Dramski tekst je napisan davne 2003. godine i nikada nije izveden, tako da sam veoma srećan što će videti svetlost pozornice. Vjeran Miladinović je legendarna ličnost Beograda – kaže Azdejković za Kurir.

Merlinku igraju Aleksandar Trmčić i Čarni Đerić.

Vjeran Miladinović Merlinka brutalno je ubijen u noći između 22. i 23. marta 2003. godine u blizini Osnovne škole „Zaga Malivuk“, u beogradskom naselju Krnjača. Njegovo telo pronađeno je tek nakon mesec dana, 23. aprila, u fazi raspadanja. Obdukcijom je utvrđeno da ga je ubica najpre davio, a potom više puta udario u glavu zidarskim čekićem.

Danas, više od deset godina nakon zločina, i dalje se ne zna ko je ubio Merlinku. U znak sećanja na Vjerana Miladinovića, čoveka koji je imao hrabrosti da živi u skladu sa svojom prirodom, radi se ova predstava.