Ako je ženama dozvoljeno da ih nose, a muškarcima ne, to je diskriminacija, smatra gej aktivista

Oblačenje glavni problem.
Cirkus u srpskoj košarci nastavljen je najpre apsurdnim odlukama da se kazni trener koji je na utakmici KLS skinuo sako, a to kao da nije bilo dovoljno, pa se preko noći od takve prakse odustalo.

Dosad moglo

Da termin „neadekvatno oblačenje“ direktora lige može da se tumači na razne načine, pokazale su i opomene igračima koji su u osmom kolu nosili helanke. Logično je pitanje – zašto je to neadekvatno tek od osmog kola?

Ivan Grujin, direktor Radničkog iz Kragujevca, čija su dva igrača na tapeti zbog helanki, kaže da sve izgleda kao teranje inata.
– Ovo je veoma ružno, da se utakmica odigra i onda da nas kažnjavaju i opominju. Kao da je u pitanju teranje inata i mnogo mi smeta – kaže Grujin.

A suknjice?

Da bismo ceo slučaj ispitali do kraja, hteli smo da čujemo i mišljenje gej aktiviste Predraga Azdejkovića, koji kaže da je ovde reč o diskriminaciji muškaraca.
– Ako je ženama dozvoljeno da nose helanke, a muškarcima se zabranjuje, onda je to diskriminacija. Sećam se da me nisu pustili u zgradu Privredne komore jer sam bio u bermudama, a puštali su žene u suknjama iste dužine. Kada sam se žalio, rekli su mi da bih mogao da uđem u suknji, a ženi bi bilo zabranjeno u bermudama – opisuje svoje iskustvo Azdejković.