Predrag Azdejković, direktor Međunarodnog festivala LGBT filma Merlinka biće član žirija koji dodeljuje Teddy nagradu za najbolji LGBT film na predstojećem 65. Berlinskom filmskom festivalu.

Teddy nagrada je ustanovljena 1987. godine i prva je međunarodna filmska nagrada tog tipa, a od 1992. godine je jedna od zvaničnih nagrada Berlinala.

Jedini srpski film koji je dobio ovu nagradu je film Želimira Žilnika Marble Ass sa Vjeranom Miladinovićem Merlinkom u glavnoj ulozi, dok je film Srđana Dragojevića Parada bio nominovan, ali je dobio nagradu Victory Column koju dodeljuju čitaoci popularnog berlinskog LGBT magazina Siegessäule.

Azdejković će u Berlinu biti od 5. do 15. februara i za to vreme će pogledati 23 nominovana filma. Devetočlani međunarodni žiri će odlučiti koji kratki, igrani i dokumentarni film će biti nagrađeni.

Ceremonija dodele nagrada biće 13. februara u Komičnoj operi u Berlinu, kada će nemački glumac Udo Kier dobiti specijalnu Teddy nagradu, za ostvarene uloge u preko 200 filmova.