Predrag Azdejković, jedan od glasnogovornika srpske gej populacije, u eksluzivnom intervjuu za Glasačkukutiju otkriva ko mu je zapao za oko iz aktuelnog saziva vlade, šta misli o „Preokretu“, a šta o barikadama na jugu Srbije…

GK: Kada biste birali gej ikonu iz aktuelnog saziva Vlade Republike Srbije, odabir bi pao na…

Mislim da Milutin Mrkonjić u trci za gej ikonu drži apsolutni primat bez bilo kakve konkurencije, jer zadati posao uvek svršava pre roka. Naravno, moram odabrati i „prvu pratilju“, a pik pada na Olivera Dulića, jer je on moj omiljeni frajer iz Vlade.

GK: Kada bi vam u goste došao Miša Vacić, lider pokreta SNP Naši 1389, čime biste ga ponudili?

Uh, baš bih se potrudio da ga lepo ugostim…  Mesio bih mu kolače, uvijao sarme, a ako insistira, i prase svojeručno zaklao i na ražanj natakao. A, kako stari srpski običaj nalaže, prvo bi se na trpezi našli slatko (domaće od dunja) i voda. I, ako popije malo više, ne mora da brine, ima gde da prespava..hahaha

GK: Koja vam je omiljena anti-gej parola?

Pre nekoliko godina u ulici Narodnog fronta video sam divan grafit „Pedere na k*rac“. Takođe mi se dopada i poruka „Pederi, marš u Hrvatsku“.

GK: Koliko godina si u vezi sa muškarcem sa kojim planiraš brak? Da li si „muško“ ili „žensko“ u toj vezi i  mora li ta podela postojati?

U vezi smo već dve i po godine, ali moj dragi još uvek ne želi da stane na ludi kamen. Ja pokušavam da ga nahvatam na bebu, ali mi ne ide. Kod nas nema te podele, nego pre seksa izvlačimo šibicu, pa kome u ruci završi duža, taj je naj*bao.

GK: Šta je realnija situacija: Gej u Obrazu ili Obrazovac u gej pokretu?

Obe situacije su realne i već odavno viđene!

GK: Kako gledate na napetu situaciju na jugu zemlje?

Ja podržavam blokade kao vid građanskog protesta. Možda su zahtevi kosovskih Srba nerealni, ali verujem da je to deo taktike traži puno da bi dobio nešto, možda autonomiju ili neki specijalni status. Jedina i najveća greška je što se okreću Beogradu i srpskim političarima. Beograd i srpski političari do sada nisu spasili ni jednu stranu koja im se obratila, pa neće ni njih.

GK: Da li biste pre potpisali deklaraciju „Preokret“ ili podržali Tadićevu politiku „I Kosovo i Evropa“?

Niti jedno niti drugo, jer su obe politike prazne priče koje služe „šišanju ovaca“ i postizanju što boljeg rezultata na izborima. Ne vidim da se nešto „preokreće“, a kako stvari stoje, uskoro nećemo imati ni Kosovo ni Evropu.

GK: Kojih pet problema u ovome trenutku najviše muče srpsko društvo?

1. Kolektivna depresija i odsustvo volje za životom, iz čega prozilazi sve ostalo. 2. Lopovi su svugde oko nas, toliko povezani i osigurani, da im se ne može stati na put. Oni koji treba da hapse lopove su, čast izuzecima, lopovi, oni koji treba da sude lopovima su, čast izuzecima, lopovi, a oni koji predvode društvo su lopovi.. 3.  Zagađena nam je hrana, vazduh, voda, zemlja, a što je najgore, to ne zanima apsolutno bilo koga. 4. Većina građana ne želi da živi u ovoj zemlji. 5.  Oni koji su mogli, a to su najpametniji i najprogresivniji, odavno su napustili Srbiju ili planiraju da to uskoro urade.

GK: Koja turbofolk pesma bi mogla postati himna gej zajednice?

U mom slučaju to bi bila numera Goge Sekulić „Gaćice“, odnosno naročito njen refren „briga me, ali kod tebe su još uvek moje gaćice“. Što se tiče kompletne gej zajednice, mislim da bi najbolje „legli“ stihovi Šemse „Mi se volimo, mi se volimo, od ljubavi naše, ništa nema slađe“ i naravno „Ne može nam niko ništa“ od Mitra Mirića.

GK: Koju biste javnu ličnost voleli da vidite na čelu naredne gej parade?

Voleo bih da vidim više njih, kao naprimer Mariju Šerifović, Milana Stankovića, Danijela Pavlovića, Boška Jakovljevića, Dejana Milićevića, Gorana Jevtića, Vladimira Aleksića, Jugoslava Pantelića, Nenada Radujevića, Bokija 13…

GK: Ko je najveća faca u trojstvu Putin – Obama – Berluskoni?

Berluskoni, naravno. Kad porastem, želeo bih da budem kao on. Milijarder koji guzi zgodne dečake za sitne pare.