Novinar gej magazina „Optimist“ zatražio je pres materijal, fotografije i promotivni tekst o predstavi „Gospođa ministarka“ u kojoj Goran Jevtić glumi glavnu „žensku“ ulogu, ali je zahtev odbijen od strane pozorišta „Boško Buha“.

Našoj redakciji obratio se Predrag Azdejković, predsednik Gej lezbejskog info centra, koji izdaje magazin “Optimist” ovim povodom da bi javnosti ukazao na homofobiju u pomenutom pozorištu.

– U imejl poruci izvršna producentkinja Tanja Perović obavestila je našeg novinara da „predstava ni na koji način ne govori o polovima i odnosima među polovima već samo o prerušavanju. I u tom slučaju dobila bi značenje koje nismo hteli da plasiramo. Reklama u tom smislu ne bi nam odgovarala“ – navedeno je u sopštenju koje je stiglo na adresu “24 sata”.

Nakon što je izvršna producentkinja obavestila novinara gej magazina „Optimist“ da im ne odgovara pisanje o predstavi u tom magazinu, o tome je obaveštena Katarina Živanović sekretarka za kulturu grada Beograda koji je finansijski podržao predstavu, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić i Udruženje novinara Srbije.

– Gej lezbejski info centar kao osnivač i izdavač magazina „Optimist“ smatra skandaloznim da se uskraćuju informacije koje su dostupne svim drugim medijima, samo zato što je u pitanju magazin za LGBT populaciju, naročito ako se uzme u obzir da se rad pozorišta „Boško Buha“ finansira iz budžeta Republike Srbije i gradskog budžeta – dodaje se u saopštenju.