Kurir: Gejevi se odrekli Karleuše!

Pala je u mojim očima i jako sam razočaran. Njen rečnik nije adekvatan za nekog ko hoće da se predstavi kao diva. Valja se po blatu, kaže urednik Gej eho portala

Ostaje bez podrške.
Gej aktivisti su počeli da se preko društvenih mreža javno odriču Jelene Karleuše zbog njenih tviter napada na Seku Aleksić. Onima koji su joj ponosno dodeljivali epitet ikone i divili joj se veoma je zasmetao način na koji već neko vreme piše o koleginici, posebno njeni niski udarci na račun dece.

A pre su je branili

– S pljuvanjem Seke Aleksić Jelena Karleuša je dotakla dno… Pala je u mojim očima i jako sam razočaran – napisao je Predrag Azdejković, urednik Gej eho portala, na Fejsbuku, a potom za Kurir izjavio:
– Mislim da njen rečnik nije adekvatan za nekog ko hoće da se predstavi kao diva. Suviše se nisko spušta i valja po blatu. Urednik gej magazina QT Dušan Maljković je bio Karleušin verni fan, a danas je žestoki kritičar.

– Nakon svih mojih pokušaja da odbranim Jelenu Karleušu od niza kulturfašističkih napada u prethodnim godinama, sada želim da kažem da je se, nakon izjava o Seki Aleksić, „zvanično odričem“, kao one koja je od subverzivnog elementa domaće političke/estradne scene, preispitujući sve – od homofobije do religioznih dogmi – sama postala ono što je nekoć kritikovala: ordinarna rasistička malograđanka.

„Živiš u fejk kući, nosiš fejk ‚ermes‘, fejk D&G haljine, kineski ‚lubuten‘, i plaćaš muža jer si morž? I treba da me mrziš. ‚Birkin‘ mogu da ti poklonim, da se više ne brukaš. Kuću, muža, decu, izgled i karijeru?! Neke svinje nikad ne polete. Fascinantno mi je da Biljanu Srbljanović nazivaju narkomankom upravo oni koji su prodali kevin televizor za 50 evra da bi kupili malo loše gudre. Stavljanje intelektualke Biljane Srbljanović u isti kontekst sa šatorskom pevaljkom sramno je kao i stavljanje slike Bogorodice na svinju“. Nemam dalji komentar – napisao je Maljković na Fejsbuku.

Rat na internetu

I Karleuša se oglasila povodom ovih napada.
– Tolerancija je kad se boriš za prava homoseksualaca iako su najglasniji borci protiv tebe – upravo homoseksualci – napisala je Karleuša na Tviteru.