Kurir: Srpski homoseksualci žele da služe vojsku

Vojska ne diskriminiše kandidate na osnovu seksualne orijentacije. Pripadnici gej i lezbo populacije mogu da se prijave u srpsku armiju

BEOGRAD – Gej i lezbo populacija dobrodošla je u srpsku vojsku!

Predsednik Gej-lezbijskog info centra (GLIC) Predrag M. Azdejković oglasio se juče saopštenjem u kojem informiše gej i lezbijsku populaciju u Srbiji da, za razliku od Amerike i mnogih drugih država, oni mogu biti pripadnici Vojske Srbije i profesionalni vojnici.

„U sklopu nastavka procesa profesionalizacije oružanih snaga Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijem profesionalnih vojnika, koji će trajati do 31. maja. Svi gej muškarci i lezbijke koji to žele i ispunjavaju uslove konkursa mogu se prijaviti, jer Vojska Srbije ne diskriminiše kandidate na osnovu seksualne orijentacije“, navodi Azdejković u saopštenju, u kojem ujedno poziva Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije da najstrože sankcionišu bilo kakvo maltretiranje i šikaniranje pripadnika oružanih snaga na osnovu seksualne orijentacije.

U Ministarstvu odbrane ističu da u Vojsci Srbije ne postoji diskriminacija, pa ni po seksualnom osnovu.

– Kod nas nema diskriminacije. Pravila konkursa su jasna i tamo jasno piše koji uslovi moraju da budu ispunjeni – kažu u ovom ministarstvu.