Mondo: Azdejković se “pokajao”

Predsednik Gej lezbejskog info centra Predrag Azdejković ponudio je danas ostavku i uputio izvinjenje javnosti zbog izjave da “mrzi boga” i da bi “sve crkve trebalo srušiti”.

Azdejković kaže da je te izjave, da “mrzi boga” i da bi “sve crkve trebalo spaliti” dao u naletu besa i frustracija koje su posledica pretnji smrću i nasiljem, koje su učestale u periodu pre Parade ponosa.

“Izvinjavam se zbog izjava koje se mogu protumačiti kao poziv na nasilje, što mi nije bila namera, jer su napisane u naletu besa i frustracije kao posledica uzastopnih pretnji smrću i nasiljem koje su učestale u periodu pre Parade ponosa”, naveo je u pisanoj izjavi Azdejković.

Po njegovim rečima, “odgovarati nasiljem na nasilje nije rešenje”.

“Izjava koju sam dao za list ‘Pres’ i ono što sam napisao na svom Facebook profilu smatram svojim aktivističkim porazom. Nadam se da ćete mi oprostiti”, istakao je Azdejković, navodi se u saopštenju GLIC.

Kako se navodi, ostavka Azdejkovića će biti razmatrana na sledećem sastanku Upravnog odbora, a on u međuvremenu neće davati izjave za medije.