Mondo: Azdejković sprema tužbu protiv TV Pink


Glavni i odgovorni urednik gej magazina “Optimist” Predrag Azdejković priprema tužbu protiv televizije Pink zbog klevete i obmanjivanja javnosti. Sukob Dragana Markovića Palme i gej aktiviste Predraga Azdejkovića juče je umalo kulminirao fizičkim obračunom.

Iz Gej lezbejskog informativnog centra podsećaju da u jučerašnjem saopštenju televizija Pink tvrdi da je došlo do verbalnog sukoba između Predraga Azdejkovića i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, što je Azdejković predstavio kao fizički atak na njega.

TV Pink odgovorno tvrdi da do fizičkog kontakta nije došlo, te da je ovakva reakcija Azdejkovića izazvana činjenicom da mu je u poslednjem momentu otkazan nastup u emisiji.

“Ako TV Pink odgovorno tvrdi onda će tu svoju odgovornu tvrdnju morati da dokaže na sudu, tj. da dokaže bez ikakve sumnje da do fizičkog kontakta nije došlo. Ako to TV Pink nije u stanju da dokaže mora da snosi odgovornost zbog klevete i obmanjivanja javnosti”, navodi se u saopštenju GLIC-a.

RTV Pink je odgovorila Azdejkoviću saopštenjem da je desetak svedoka prisustvovalo kratkom susretu Markovića i gej aktiviste i da svi oni tvrde da nije došlo do fizičkog kontakta, pa čak ni do oštrije rasprave između njih dvojice.

TV Pink u saopštenju pita Azdejkovića kome je on dokazao da jeste napadnut.

“Podržavamo gej i lezbijske organizacije kada su njihova prava ugrožena, ali ovo je slučaj u kojem oni zloupotrebljavaju druge ljude, lažno predstavljajući probleme kojih nije bilo”, kaže se u saopštenju je RTV Pink.

Kako Azdejković tvrdi za “Alo”, gradonačelnik Jagodine mu je u zgradi TV “Pink” najpre pretio, a onda ga cimao za ruku. Dvojica ljutih neprijatelja trebalo je da gostuju u emisiji “Magazin In”, ali nisu stigli ni da uđu u studio jer su se, navodno, pokoškali prilikom upoznavanja u “Pinkovom” kafeu.

“Čim me je video, počeo je da besni kako su mu smestili i kako nije znao da će gostovati sa mnom. Bio je gnevan jer ga je Boban Stojanović (predsednik Kvirija centra) nedavno nazvao budaletinom i onda se bukvalno obrušio na mene”, priča za “Alo” Azdejković.

On tvrdi i da je verbalni okršaj u jednom trenutku prerastao i u fizički.

“Urlao je: “P…, j… ste ježa u leđa! Ja budaletina?! Od sada ću gde god da odem samo o p… da pričam pa ćete da vidite!”. Pošto više nisam mogao da slušam, okrenuo sam se prema voditeljki Sanji Marinković, a on me je grubo povukao za ruku da bih nastavio da ga slušam”, prenosi gej aktivista detalje susreta.

Palma se tokom obračuna sa predsednikom GLIC-a osvrnuo i na nedavnu presudu kojom je osuđen za tešku diskriminaciju LGBT osoba.

“Besneo je: ” Znaš koji će sud da potvrdi presudu sudije plaćenika?! Mene će da oslobode od te smešne presude”, tvrdi Azdejković .

Predsednik Jedinstvene Srbije i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma tvrdi da je čista laž da je gej aktivistu Predraga Azdejkovića vukao za ruku.

“Sve je čista laž, nisam ga ni dotakao niti vukao za ruku, niti pretio”, rekao je Marković danas u Jagodini, objasnivši da je sa Azdejkovićem mirnim tonom razgovarao pre snimanja emisije Sanje Marinković na TV Pinku.

“Poznato je da homoseksualci hoće da dobiju publicitet u javnosti i za neke medije je to interesantnije nego problem na Kosovu i Metohiji ili ulazak Srbije u Evropsku uniju. To je smišljena laž. Neki mediji su rekli kako sam ga udario i to je laž, naravno da nisam, nisam ga ni takao za ruku. Samo sam mu rekao da treba da mi se izvini jer je rekao kako će mi odrati kožu”, kazao je Marković.

On tvrdi i da ga je, kako je naveo, jedan Azdejkovićev “kolega homoseksualac” nazvao pogrdnim imenom.

“Njima je dozvoljeno sve u ovoj državi da rade. Ne znam koja su to prava njima ugrožena i za koja se prava bore. Njihova prava nisu ugrožena osim što žele da demonstriraju nešto što većina građana Srbije ne prihvata”, kazao je Marković.

On je objasnio da je dok je razgovarao sa Azdejkovićem bila prisutna i voditeljka Sanja Marinković, kao i producent Milica Čapin koje mogu da potvrde šta se desilo.

Prvi opštinski sud u Beogradu je nedavno doneo presudu protiv Dragana Markovića Palme zbog teškog oblika diskriminacije LGBT populacije.

Ovom presudom sud je Markoviću zabranio da ponavlja izvršenu diskriminaciju i naložio da nadoknadi sudske troškove Gej strejt alijansi.