B92: Azdejković: Palma me napao

Beograd — Gej aktivista Predrag Azdejković tvrdi da je lider JS Dragan Marković Palma započeo verbalni koflikt sa njim u zgradi televizije Pinka. Palma negira.

Palma tvrdi da nije bilo nikakve svađe, već da je sa njim imao “kulturan razgovor”.

Azdejković tvrdi da je do sukoba sa liderom Jedinstvene Srbije i gradonačelnikom Jagodine došlo u petak 4. novembra u zgradi televizije Pink kada su došli na snimanje emisije “Magazin In” autorke i voditeljke Sanje Marinković.

Predrag Azdejković je sukob sa Draganom Markovićem Palmom opisao na blogu B92.

Sukob Palme i Azdejkovića je počeo pre emisije, u kafiću u holu televizije Pink, gde je Azdejković čekao početak snimanja emisije.

“Voditeljka je došla da me pozove da uđem u studio i htela je da me upozna s Palmom. U tom trenutku je on povikao na mene: „Jesi li ti normalan! Ti ćeš meni da pretiš! Ti si rekao da ćeš mi kožu s leđa odrati! Vi ste mene budalom nazivali…”, objašnjava Azdejković.

On dodaje da ga je Palma u jednom trenutku čak povukao za rukav kako bi skrenu pažnju na sebe. Čitav događaj se odigrao u prisustvu voditeljke Sanje Marinković i organizatora njene emisije.

Azdejković navodi da mu je Marinkovićeva naglasila da nije znala da „nije u dobrim odnosima sa Palmom” te da može s njim da uradi zaseban prilog, nakon čega je on odlučio da napusti zgradu Pinka.

“Čak mi je rekla: „Ajde, zvaću ja tebe u neku drugu emisiju”. Navodno, ne želi da joj se ljudi svađaju u studiju”, dodaje Azdejković. On kaže da je ubrzo napustio zgradu televizije Pink i da je gradonačelnik Jagodine vikao za njim: „Vrati se! Čuješ li me? Vraćaj se ovamo!”

Dragan Marković Palma međutim kaže da nije bilo nikakve svađe sa Predragom Azdejkovićem.

“Imali smo potpuno kulturan razgovor. Nikakvih pretnji nije bilo. Neću više ništa da komentarišem o tome. Uostalom, nisam ja tamo bio sam, bilo je još ljudi, pa pitajte” – rekao je Marković.

Sanja Marinković nije komentarisala događaj, ali Milica Čapin, producent emisije „Magazin In”, tvrdi da svađe nije bilo.

“Raspravili su to što su imali da rasprave, to je ono što smo mi zatekli. Ništa se specijalno nije desilo”, rekla nam je ona i na pitanje zašto Azdejković, ako već nije bilo svađe, nije gostovao u emisiji, dodala da je to odluka autorke emisije i „njena privatna stvar”.

Prema planu tv voditeljke, Dragan Marković Palma je trebalo da bude glavni gost u njenoj emisiji, čija je tema različitosti u Srbiji. O istoj temi trebalo je da govori i Predrag Azdejković.