Pevačica, Maja Nikolić prekršila je zakon o zabrani diskriminacije kada je 22. dana u kući Velikog brata napala Žarka Stojanovića, pokušavši da ga natera da se izjasni o svojoj seksualnoj orijentaciji – piše portal Tračara.

– Žarko, je l ti voliš muškarce ili žene?! Da čujemo, konačno se deklariši javno da li si homoseksualac, jer to nije sramota – rekla mu je ona.

Nikolićeva je prekršila član 21. Zakona o zabrani diskriminacije koji glasi “Seksualna orijentacija je privatna stvar i niko ne može biti pozvan da se javno izjasni o svojoj seksualnoj orijentaciji. Svako ima pravo da se izjasni o svojoj seksualnoj orijentaciji, a diskriminatorsko postupanje zbog takvog izjašnjavanja je zabranjeno.”

Povodom ovog događaja kontaktirali smo gej aktivistu Predraga Azdejkovića, koji nam je rekao:

– To je jedna velika zabluda, laž je da niko ne sme da vas pita koje ste seksualne orijentacije, ne smeju da vas pitaju na razgovoru za posao, kada tražite stan… Maja je rekla jednu veliku istinu, ima pravo da pita to. To može da te pita neko ko je možda zainteresovan za tebe. Motivacija joj je svakako bila zla i maliciozna. Lakše bi bilo da je Željko priznao da jeste gej, on sam time doprinosi, ko god ima neku tajnu okolina želi da je sazna – rekao je za Pulsonline.

Portal Tračara.com nezvanično saznaje da će izvesne nevladine organizacije, nakon što odgledaju sporni snimak, preduzeti mere protiv Nikolićeve.