Kurir: Palma je jedna budaletina

Azdejković: Od njega očekujemo da se pokaje. U suprotnom ćemo mu skinuti kožu s leđa

BEOGRAD – Rat se nastavlja!

– Dragan Marković Palma je marginalna ličnost. On je jedna budaletina! Nema on taj koeficijent inteligencije da bi mogao nešto pametno da uradi. I ta presuda od 11.000 dinara je smešna. Posebno zato što on godinama unazad priča iste stvari i niko ne reaguje. Izgleda da nekome više ne treba, čim su rešili da ga osude – kaže za Kurir Boban Stojanović, aktivista Kvirije.

Predrag Azdejković iz Gej-lezbijskog info centra (GLIC) kaže da je problem što poslanici koji su usvojili Zakon o zabrani diskriminacije – prvi ga ne poštuju.

– Očekujemo od Palme da se pokaje, da više ne ponavlja grešku. U tom slučaju smo spremni da mu platimo sudske troškove. Ako neće da prizna grešku, pokrenućemo akciju da ga što više LGBT ljudi tuži i zahteva odštetu, pošto je jedino tako može da shvati da je pogrešio. Kožu s leđa ćemo mu skinuti! – poručio je Predrag Azdejković, predsednik GLIC.

Na zahtev gej aktivista da se pokaje predsednik JS grohotom se nasmejao.
– To su gluposti. Ali oni su moćnici, oni mogu sve. Ja sam i dalje ponosan ako je zbog mene otkazana gej parada, ali ovde je izgleda zabranjeno misliti drugačije – rekao je Marković.

Uz Palmu su juče stale i njegove kolege. Velimir Ilić, predsednik NS, kaže da se ne boji tužbi zbog svojih izjava da je homoseksualnost anomalija.

– Moja stranka ne prihvata anomalije bilo kakve prirode. Uostalom, nemam vremena da mislim o njima, oni su nebitni – rekao je Ilić.

Miloš Aligrudić, šef poslaničke grupe DSS, kaže da oni nikad nisu uvredili LGBT zajednicu, ali dodaje da je to devijantna pojava. I poslanica SRS Vjerica Radeta kaže da LGBT zajednica nema razloga da šalje tužbu na njihovu adresu.