Kurir: Dobar loš Čiplić

Ministru za manjinska i ljudska prava se, ipak, mora priznati da je uradio nešto što malo ko može: pljuju ga i srpski nacionalisti, i Bošnjaci iz Sandžaka, i gej aktivisti, i protivnici gej aktivista…
Pozitivne osobine

Velimir Ilić, lider Nove Srbije
– Nemam šta da kažem pozitivno.

Zoran Krasić, SRS
– Iskreno, ama baš ništa pozitivno ne mogu da kažem o njemu!

Željko Tomić, DSS
– Cenim kod njega to što podržavajući homoseksualce nije u sukobu interesa.

Samir Tandir, portparol Mešihata IZuS
– Ima dobre živce, ne reaguje na konstantne kritike ni domaće ni strane javnosti.

Miša Vacić, Pokret 1389
– Pokušao je da se suprotstavi Zukorliću ne dozvolivši mu da osnuje Nacionalni savet Bošnjaka na način na koji bi muftija to hteo. To je jedino što je delimično pozitivno.

Predrag Azdejković, gej aktivista
– Jedan od retkih državnih funkcionera koji je obećao da će učestvovati na Paradi ponosa ove godine, što je izuzetno hrabar čin.

Vladan Glišić, Dveri
– Isto što i negativno, ali u tom smislu što će ta vrsta zloupotrebe koncepta manjinskih prava ubrzati proces osvešćenja većine građana Srbije i na kraju dovesti do sistemskog odbacivanja celog tog koncepta.

Negativne osobine

Velimir Ilić, lider Nove Srbije
– Šta da mislim o njemu kad najavljuje da će neki ljudi raditi ono što će raditi 10. oktobra?! On mi deluje kao da nema dovoljno muških hormona. Onako ženskasto deluje. Kao neka starija gospođa koja ume dobro da sprema turšiju.

Zoran Krasić, SRS
– Mislim da on ništa ne radi dobro! Čini mi se da postoji problem sa tim kadrovima iz Vojvodine.

Željko Tomić, DSS
– Kao mali nije igrao igre memorije, tako da ne verujem ni da će se 10. oktobra setiti koliko je okoreli nacionalista bio.

Samir Tandir, portparol Mešihata IZuS
– Kao pravnik i čelnik Ministarstva za ljudska i manjinska prava udarna je pesnica režima, posebno kad reč u diskriminaciji bošnjačkog naroda i konstantnom kršenju Ustava i zakona.

Miša Vacić, Pokret 1389
– Loše je što je pažnju svog ministarstva u velikoj meri usmerio samo na zaštitu prava homoseksualaca. Ministarstvo za ljudska prava trebalo bi mnogo više da se posveti ugroženim marginalnim grupama.

Predrag Azdejković, gej aktivista
– Ove godine u nekoliko navrata mnoge nevladine organizacije su zatražile njegovu ostavku, od Inicijative mladih, preko Labrisa, do Bošnjačkog nacionalnog veća, što pokazuje veliko nezadovoljstvo kada je u pitanju njegov rad, ali je on, kao i svi političari, zalepljen za svoju fotelju superlepkom. Lično mu zameram šikaniranje Marka Karadžića, koji je stručan i predan svom poslu, te miljenik šire javnosti, što, izgleda, izaziva ljubomoru kod ministra.

Vladan Glišić, Dveri
– Negativno je to što ministar Čiplić zloupotrebljava položaj i koristi sredstva poreskih obveznika Srbije da bi promovisao ideologiju homoseksualizma. Na taj način se ponaša kao trgovački agent gej lobija.