Kurir: Mladen iz Obraza – gej ikona

Koliko daleko ide tolerancija i trpeljivost srpskih homoseksualaca, govori i poslednji potez njihovog udruženja Kvirije. Naime, oni su Mladena Obradovića, jednog od vođa nacionalističke organizacije Obraz, koja se otvoreno protivi održavanju gej parada, proglasili za najzgodnijeg muškarca za 2008. godinu! Mladen je proglašen gej ikonom, a Predrag Azdejković iz Kvirije poručuje da bi mladog “obrazovca” rado video golog.

– Nakon pobede, Mladena smatramo pravom srpskom gej ikonom. Pobeda na ovom takmičenju je pokazatelj da srpska gej i lezbijska populacija ume da oprosti svojim neprijateljima, ali ne i da zaboravi. Nadamo se da će se Obradović i njegovi drugovi iz Obraza pokajati za svoja nedela nad našom populacijom. Želimo mu da s ponosom nosi ovu prestižnu titulu – u dahu deklamuje Azdejković i dodaje da će se, uprkos pobedi na ovom takmičenju, Kvirija i dalje zalagati za zabranu Obraza i sličnih, kako kaže, klero-fašističkih organizacija. Inače, u međusobnoj komunikaciji srpski homoseksualci Obradovića su proglasili “bezObraznikom”.

S druge strane, “počastvovani” Obradović nije nimalo oduševljen titulom gej ikone. U izjavi za Kurir jedva je uspeo mrzovoljno da procedi:
– Mi im odavno poručujemo: Nema vam spasa!