Posle saznanja „Pravde“ o raskalašnim žurkama na Crnogorskom primorju, kada je bogata političko-privredna klijentela iz celog regiona uživala u „druženjima“ sa eskort-devojkama, među kojima su se nalazile i pripadnice estradnog miljea, tema ekskluzivnih bahanalija „na visokom nivou“ dobija novu dimenziju u kojoj se osim devojaka za zabavu, pojavljuju i mladići.

Kako piše Podgorički dnevni list „Vijesti“, sada već čuvena rođendanska proslava Neta Rotšilda na jahti u Tivtu, kojoj je prisustvovao svetski džet-set pa i bivši crnogorski premijer Milo Đukanović, poslužila je i kao pozornica za venčanje dvojice gej muškaraca iz Švedske.

Poznati gej aktivista i urednik centra „GLIC“ Predrag Azdejković kaže da je čuo za gej svadbu u Tivtu i da ne sumnja u to da će Crna Gora postati nova svetska meka za pripadnike gej i lezbo orijentacije.

– Nažalost, nisam bio na toj Rotšildovoj žurki, iako su neki mediji pisali da sam viđen tamo, ali nema sumnje da će se Crna Gora okrenuti gej turizmu jer su tu prepoznali vrlo unosan biznis i izvor para. Sve se svodi na novac i očigledno je neko moćan odlučio da poradi na tome i uloži kapital u stvaranje novog imidža Crne Gore kao raja za gej populaciju, i mislim da će u narednim godinama Crnogorsko primorje pobediti grčko ostrvo Mikonos, sadašnju svetsku gej meku. Ipak, to što su se dvojica Šveđanina venčala u Tivtu na jahti još ne znači da će Crna Gora ozvaničiti gej brakove, mada ništa nije nemoguće – kaže Azdejković.

Naš sagovornik je uveren da i Srbija, iako nema more, ima dovoljno potencijala za razvijanje turizma koji bi privukao gej posetioce iz sveta, ali da naši zvaničnici iz straha to neće dozvoliti.

– Mi više volimo da bijemo gejeve i lezbejke nego da zarađujemo na njima. Kada smo organizovali „Evroviziju“ nije nam smetalo da turistima gejevima uzmemo pare, ali su nam već dogodine i 2010. toliko išli na živce da smo ih prebijali na „gej paradi“ u Beogradu. To se zove dupli standard – ističe Azdejković.