Njuz.net: Unija pogrebnika Srbije tuži Kancelariju za mlade

BEOGRAD, 16. decembar 2010, (Njuz) – Unija pogrebnika Srbije je danas pred Višim sudom u Beogradu tužila Kancelariju za mlade zbog medijske kampanje „Ili voziš ili piješ“.

Kako se navodi u saopštenju koje je UPS poslalo medijima, tužba je podneta zbog velike materijalne štete koju je ta kampanja načinila pogrebnicima.

– Od kada je počela kampanja pogrebnici širom Srbije beleže pad prometa i ogromne gubitke. Ljudi više ne voze pijani toliko često kao pre, što direktno utiče na smanjenje smrtnosti i pad profita koji ostvaruju pogrebnici – stoji u saopštenju Unije.

UPS je zahtevao od Kancelarije za mlade da povuče kampanju, ali su oni to s gnušanjem odbili.

– Nama je jedina mogućnost ostala da tužimo Kancelariju za mlade i da preko suda nadoknadimo štetu – izjavio je predsednika Udruženja pogrebnika Srbije Dobrica Topalović.

– Imamo i mi decu koju treba da hranimo. Mi od smrti živimo i na ovu krizu nam je svaki dinar važan – naglašava Topalović.

Unija pogrebnika Srbije je ranije tužila i kampanju „Ne brže od života“, koja je odbijena zbog nedostatka dokaza, te se nadaju da će ovoga puta bolje proći na sudu.

– Nadamo se da će pravda pobediti – zaključio je Topalović.

Kancelarija za mlade tokom cele godine sprovodi preventivnu akciju za bezbednost u saobraćaju, pod sloganom „Ili voziš ili piješ“. Kampanja je usmerena na mlade ljude u cilju prevencije vožnje u alkoholisanom stanju. Povod za kampanju je istraživanje u kojem se 18 odsto ispitanika, uzrasta od 18 do 30 godina, izjasnilo da opravdava vožnju u alkoholisanom stanju.

Predrag M. Azdejković